Thuis in wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Notulen Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam

2005!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Ander Nieuws

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Solliciteren

Wij zoeken nieuwe bestuursleden.....

Rapporten

Geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Notulen

21 september 2005

 

Notulen van de Huurdersraadvergadering van de Woningstichting "Hardinxveld-Giessendam", gehouden op woensdag 21 september 2005 om 19.30 uur, in het kantoor aan de Rijnstraat 1 te Hardinxveld-Giessendam.

 

Aanwezig van de Stichting Huurdersraad:    M. Stek                          voorzitter

                                                              J. Kuipers                        secretaris 

                                                                                          

Met kennisgeving afwezig:                         J.W. Heijkoop                penningmeester

 

Aanwezig Raad van Bestuur:                       T. Boerman

                                                                                                                                 

Aanwezig namens de Directie:                     P.A. van der Priem

                                                                 C. de Vreede  

1.    Opening

De heer M. Stek heet de aanwezigen van harte welkom. 

2.    Notulen

Opmerking naar aanleiding van de notulen van 11 mei 2005, punt 7: Nieuwbouw in voorbereiding. Er is toegezegd dat er tekeningen gestuurd zouden worden van de Merwedestraat en van nieuwbouw van het kantoor van de Woningstichting. De heer De Vreede antwoordt dat de tekeningen van de Merwedestraat nog niet verzonden zijn, omdat deze zijn afgekeurd. De tekeningen van de nieuwbouw kantoor Rijnstraat worden alsnog toegezonden. 

De notulen van 11 mei 2005 worden goedgekeurd en ondertekend. 

3.    Ingekomen stukken/mededelingen

Het bestuur van de Stichting Huurdersraad heeft een brief ontvangen van de Huurdersvereniging Jupiter. De inhoud van de brief wordt in het kort besproken.

De Huurdersvereniging Jupiter hoopt dat de Woningstichting hierin iets kan betekenen. De heer De Vreede antwoordt dat de Woningstichting hierover al overleg heeft gehad met de Politie en met mevrouw Jolanda den Uil van de Gemeente. De Politie geeft als antwoordt dat er geen strafbare feiten worden gepleegd. Ook heeft de heer De Vreede dit aangekaart bij de huismeester van het complex Jupiter. De huismeester heeft geen extreme zaken opgemerkt. De heer Kuipers wil het aankaarten in de Gemeenteraad. 

4.    Benoeming bestuurslid Woningstichting “Hardinxveld-Giessendam”

(ter informatie)

De Stichting Huurdersraad heeft hiervan kennisgenomen. 

De heer Stek merkt op dat met de Stichting Huurdersraad gesproken is over de invulling van de bestuursfunctie vanuit de zijde van de huurders. Er is vooralsnog geen geschikte kandidaat bekend. De heer Stek informeert of hier nog verder door de Stichting Huurdersraad over nagedacht dient te worden. De heer Van der Priem antwoordt dat hij zich hierin gaat verdiepen. Zodra er een geschikte kandidaat gevonden is, wil de heer Van der Priem deze voordragen aan de Stichting Huurdersraad. De persoon in kwestie dient een huurder te zijn.  

5.    Nieuwbouwplan in uitvoering Over ’t Spoor (ter informatie)

De heer Stek informeert namens de Stichting Huurdersraad of de bouwweg weg gaat als het bouwplan gereed is. De heer Van der Priem antwoordt, dat dit afhangt van degene waarvan de weg is. Vanuit de Gemeente zou het slim zijn als deze weg gebruikt kan worden als een calamiteitenweg. De heer Kuipers merkt op dat hij dit wil aankaarten in de Gemeenteraad. De heer De Vreede vindt dit ook een goed plan, maar merkt hierbij op dat de weg dan nog wel enigszins aangepast moet worden. 

De heer Kuipers informeert of er nog wateroverlast is geweest bij woningen van de Woningstichting. De heer De Vreede antwoordt dat enkele woningen in de Frederikstraat hier last van hebben gehad.

De heer Heijkoop vraagt of de grond van de brandgang in de Boorstraat eigendom is van de Woningstichting. De heer De Vreede antwoordt bevestigend. De heer Heijkoop raadt aan de riolering in de brandgang eens door te laten spuiten. De heer De Vreede informeert of er bij normale regenval overlast is. De heer Heijkoop merkt op dat dit niet het geval is. De heer De Vreede geeft aan dat dit geregeld wordt uitgevoerd. 

De heer Kuipers verlaat de vergadering in verband met verplichtingen elders. 

6.    Nieuwbouw in voorbereiding (ter informatie)

a. Gerard Doustraat

Geen op- of aanmerkingen. 

b. Renovatie/transformatie Zorgcentrum Pedaja

De heer Stek informeert wie de huur hiervan gaat betalen. De heer Van der Priem antwoordt dat dit de zorginstelling is. De bewoners betalen het zorgtarief. 

c. Nieuwbouw Peulenhof

De heer Stek merkt namens de Stichting Huurdersraad op dat men wat verontrust is inzake het “fijn stof”. De Europese Commissie is bezig met het huidige Besluit Luchtkwaliteit te repareren. Hier kan elk moment meer over bekend zijn.

De heer Van der Priem merkt nog op dat er in ieder geval gebouwd kan gaan worden zeker als je hetzelfde aantal woningen bouwt. Het zou jammer zijn als er toch wel een heel mooi plan verloren gaat. 

d. Vervangende nieuwbouw Merwedestraat

Geen op- of aanmerkingen. 

e. Nieuwbouw kantoor/werkplaatsen Rijnstraat 1

Geen op- of aanmerkingen. 

7. Steunpunt Thuiszorg voor de Rivas Zorggroep in complex Wielinghof

(ter informatie) 

De heer Stek merkt namens de Stichting Huurdersraad op dat men het jammer vond dat de bewuste woning zo lang leeg heeft gestaan. De heer Van der Priem merkt op dat dit inderdaad het geval is geweest. Er was geen sprake van huurderving. Rivas is de Woningstichting wel gelijk huur gaan betalen. Het is wel jammer dat het besluit van de Rivas zo lang op zich heeft laten wachten. Het loopt nu perfect.  

8.    Renovatie 67 eengezinswoningen complex 210 (ter informatie)

De heer Stek merkt op dat men het fijn vindt dat het nu zo goed loopt. 

In de Pauwtjesmolen zakken de schuurvloeren behoorlijk. De heer De Vreede antwoordt dat op dit moment de hevige regenval de boosdoener is geweest. De heer De Vreede merkt op dat de Woningstichting, op plaatsen waar dit nodig is, het probleem oplost. In alle overige gevallen moet men dit ophogen. Men krijgt hiervoor zand. 

9.    UMTS antenne Jupiterstraat (ter informatie)

De heer Stek merkt namens de Stichting Huurdersraad op dat men tevreden is over

de gang van zaken. De heer De Vreede antwoordt dat de antenne inmiddels geplaatst is, maar nog niet functioneert. Zodra de antenne functioneert, gaan er metingen plaatsvinden.  

10.  Nieuwbouwmogelijkheden Giessendam-West lll (ter bespreking)

De heer Stek merkt namens de Stichting Huurdersraad op dat men zorgen heeft over het stuk tekst op blz. 21. Deze onrendabele top moet dan opgevangen worden door de verkoop van enkele woningen. Er is wel begrip voor. De heer Stek informeert of ook verkoop plaatsvindt uit de bestaande voorraad. De heer Van der Priem antwoordt dat dit inderdaad het geval is. Het is nodig om nog nieuwbouw te kunnen realiseren. Het is wel de bedoeling dat de totale woningvoorraad groeit.  

11.  Rondvraag

De heer Stek merkt namens de Stichting Huurdersraad op dat het bedrag van verhuiskosten per 1-7-2005 minimaal € 5.000,00 is. Volgens het Ministerie van VROM moet hiervoor een reglement worden opgesteld. De heer Van der Priem merkt op dat de Woningstichting hiermee bezig is. Zodra dit is opgesteld, wordt dit aan de Stichting Huurdersraad ter advisering uitgereikt. 

De heer Stek informeert of schotelantennes verboden zijn. De heer De Vreede antwoordt dat je dit niet kan verbieden. De Woningstichting kan wel voorwaarden stellen aan een goede bevestiging. Als er een melding komt, dan wordt dit wel onderzocht. 

De heer Stek merkt namens de Stichting Huurdersraad op dat het misschien verstandig is om de brochure “Klussen in de woning” aan te passen in het geval na beëindiging van een huurovereenkomst de woning een “BOM-woning” wordt. Een dergelijke situatie waar de Woningstichting onlangs mee te maken had wordt als voorbeeld gebruikt. De heer Van der Priem merkt op dat dergelijke kwesties een soort jurisprudentie kunnen worden voor eventueel volgende gevallen. Misschien dat intern hier een handboek van gemaakt kan worden. 

De heer Stek informeert wie er bij overlijden verantwoordelijk blijft voor de woning na opzegging. De heer Van der Priem antwoordt dat dit de erfgenamen zijn voor zowel de lusten als de lasten.  

12.  Sluiting

De heer Stek bedankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en sluit de vergadering. 

.......................                                                      .......................

J. Kuipers                                                            M. Stek

secretaris                                                             voorzitter

 

 

 

 

slide up button

Blijf op de hoogte, je leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders