Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Fien Wonen

Persbericht!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Solliciteren

Wij zoeken nog steeds huurders die zich willen inzetten voor.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Persbericht Fien Wonen

 

Fien Wonen onderzoekt transformatie kantoorpand

22 oktober 2018

Fien Wonen start een tweedelig onderzoek naar de transformatie van haar kantoorpand aan de Rijnstraat inHardinxveld-Giessendam. Het onderzoek naar het bouwtechnisch herstel van het kantoorpand is met de architect en constructeur al in gang gezet. Tegelijkertijd onderzoekt Fien Wonen of zijzelf op de begane grond van het pand haar kantoor kan herinrichten. “Op de 1e en 2e verdieping wil Fien graag een speciale doelgroep huisvesten”, aldus directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg.”

Veilig


“Onze eerste zorg is dat het pand volledig veilig wordt verklaard. We hebben een som geld gereserveerd om alle constructieve maatregelen die nodig zijn, te kunnen uitvoeren. Hoewel op dit moment vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu nog steeds geen duidelijkheid is gegeven over de nieuwe veiligheidseisen gaan wij
wel aan de slag”, vertelt Ter Borg en legt uit waarom: “Wij kijken op basis van de specifieke bouwtechnische kenmerken van ons pand hoe wij de belasting van de vloeren optimaal kunnen verbeteren. Het is maar de vraag of het Ministerie IL&T een algemene maatregel kan afkondigen. Elk gebouw is uniek, dus constructief zijn echt specifieke oplossingen nodig.”

Place4Me


Fien Wonen voert met Stichting Place4Me gesprekken of het mogelijk is om 8 of 9 appartementen te realiseren voor volwassenen met een stoornis in het autisme- spectrum. Daarvoor moet nagedacht worden over aan welke specifieke eisen de woningen moeten voldoen om deze mensen kwalitatief goed en zelfstandig te huisvesten.
“Stichting Place4me is blij met de geboden kans van Fien Wonen om 8 of 9 zelfstandige appartementen te gaan realiseren voor een enthousiaste groep mensen met een stoornis in het autisme-spectrum. Mensen met autisme hebben vaak problemen met het aangaan of instandhouden van vriendschappen.

Daarom wordt naast deappartementen ook een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd waar activiteiten ondernomen kunnen worden
om deze gelijkgestemden samen te brengen en zo vereenzaming te voorkomen. Stichting Place4me ziet uit naar een fijne samenwerking met Fien”, aldus Lia de Jong voorzitter van Place4me. Fien Wonen hoopt voor het einde van dit jaar duidelijkheid vanuit het Ministerie van IL&T te krijgen.

Het is de bedoeling dat het onderzoek naar het programma van eisen voor het kantoor en de woningen ook klaar te hebben. Dan kan het eerste concept ontwerp worden getekend. Dat ontwerp wordt uiteraard met direct belanghebbenden en omwonenden besproken en waar nodig aangepast.

 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders