Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar, in heel Nederland...

Persbericht

2019

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Solliciteren

Wij zoeken nog steeds huurders die zich willen inzetten voor.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Persbericht

 

14 januari 2019

 

Extra isolatie en zonnepanelen voor Fien-woningen

 

Woningcorporatie Fien Wonen, verhuurder van zo'n 3300 woningen in Hardinxveld-Giessendam en de voormalige gemeente Zederik, zal dit jaar een kleine 500 huizen voorzien van zonnepanelen. Ook trekt de corporatie voor 2019 1 miljoen euro uit om woningen uit haar bestand te voorzien van extra isolatie.

De corporatie wil tot 2022 zo'n 1800 huurwoningen hebben voorzien van zonnepanelen. Per woonhuis (geschakelde woning) gaat het om zes of acht panelen. Voor appartementen gelden andere aantallen.

Het plaatsen van de zonnepanelen maakt deel uit van het plan van Fien Wonen om in 2050 te voldoen aan de normen om de woningvoorraad energieneutraal te hebben. De corporatie heeft uitgerekend dat die investering in totaal zo'n 75 miljoen euro bedraagt. 

Haast maken

Fien Wonen wil echter haast maken met het energiezuiniger maken van de woningen. Ook gaat de corporatie experimenteren met luchtwarmte in appartementencomplexen en aardwarmte. Op woningen waarop geen zonnepanelen kunnen worden gelegd, gaat de corporatie op zoek naar alternatieven, zoals de opslag van CO2.

Afgelopen najaar heeft Fien Wonen al op honderden woningen zonnepanelen geplaatst. Die kwamen er op zo'n 250 woningen in Hardinxveld-Giessendam en circa 70 huizen in Zederik.

Huidige bewoners worden na plaatsing van de panelen niet geconfronteerd met een hogere huurprijs. Ook hoeven de bewoners zelf geen financiële investering te doen. Sterker: door de woningen energiezuiniger te maken, zullen de servicekosten dalen, verwacht Fien Wonen. 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders