Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Persbericht

13 september 2019

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Persbericht van FIEN WONEN

 

13 september 2019

 

Feestelijke oplevering nieuwe Oranjebuurt

 

Boven-Hardinxveld - Samen met bewoners en andere belanghebbenden vierde woningcorporatie Fien Wonen vandaag de oplevering van de omvangrijke herstructurering van de Oranjebuurt in Hardinxveld-Giessendam. In totaal verving de corporatie 92 woningen uit de jaren ‘50 door 76 nieuwe woningen.

Het project, dat in 2015 startte, is in 5 bouwfasen uitgevoerd. Voor de bouwvak werden de laatste 18 huurwoningen opgeleverd. Aannemer van Daalen uit Gorinchem voerde de bouw uit.

Het totale project bestaat uit 76 ruime eengezinswoningen (64 huurwoningen en 12 koopwoningen). In de woningen is hoogwaardige isolatie toegepast in de gevel, het dak en de vloer. Ook zijn er zonnepanelen geplaatst.  

Samen met huurders  

“Wat ben ik trots op wat we hier samen hebt bereikt”, begon Elisabeth ter Borg, directeur-bestuurder van Fien Wonen haar toespraak. Ook bedankte ze de leden van de klankbordgroep waarmee de corporatie tijdens dit project samenwerkte. Deze groep bestond uit zittende huurders uit de Oranjebuurt. Deze bewoners dachten tijdens de ontwikkeling en uitvoering van het project mee. In de wijk zelf was een bestaande woning ter beschikking gesteld als zogenaamde wijkwoning. Hier konden bewoners terecht voor vragen, maar ook voor het maken van verschillende woonkeuzes (onder andere over de keuken en badkamer).

 

Comfort en besparing energielasten  

Wethouder Jan Nederveen (van o.a. duurzaamheid en milieu) feliciteerde de bewoners met de nieuwe buurt. “Het zijn mooie, ruime en toekomstbestendige woningen met veel aandacht voor duurzaamheid. Een onderwerp dat me aan het hart gaat en voor de bewoners naast veel comfort ook zorgt voor een besparing op hun energiekosten.”

 

Na de toespraken konden de aanwezigen genieten van patat en broodjes. Kinderen konden zich in de tent gratis laten schminken en gingen naar huis als stoere tijger, unicorn of met mooie bloemen op het gezicht.

 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders