Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Persbericht

2019

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Persbericht

 

29 november 2019

Hoe zit het twee jaar na de ontruiming met het kantoorpand van Fien Wonen?

Kan het kantoorpand van Fien Wonen weer veilig worden gebruikt na de plotselinge ontruiming van twee jaar terug? Een test moet dat uitwijzen.

Marel van Andel AD


Wooncorporatie Fien Wonen kreeg twee jaar geleden van de gemeente te horen dat ze het pand moest ontruimen. Dit was nodig omdat de parkeergarage van Eindhoven Airport, met deels dezelfde bouwconstructie, was ingestort. ,,Er hingen nog papiertjes met aantekeningen en het meubilair stond nog binnen’’, vertelt projectleider Edwin Dijkhuis.

Het pand is nu leeggemaakt voor een zogenoemde belastingproef, waar donderdag mee werd begonnen. Uit deze test moet blijken of de vloeren stevig genoeg zijn om te worden gebruikt. Dit gebeurt door verscheidene grote tanks met zo'n 800 liter water te vullen op de plekken waar er mogelijk een gevaar is in de constructie. Vanaf de verdieping eronder wordt ondertussen gemeten hoeveel de vloer buigt onder het gewicht van al dat water.

Steunpalen

Om te voorkomen dat de vloer te ver verzakt, zijn er tientallen steunpalen geplaatst die de vloer opvangen als die te ver naar beneden komt zetten. Als er iets fout gaat, wordt de proef meteen gestaakt, maar dat is tot nu toe nog niet het geval geweest.

We willen de vloer niet kapotmaken, want dan zijn we nog verder van huis’’, zegt Dijkhuis. ,We hebben alleen nog maar kleine verbuigingen gehad die binnen de norm vallen.’’

Rijnstraat

kantoorHet gebouw aan de Rijnstraat is opgedeeld in achttien risicovolle zones verdeeld over beide verdiepingen, die een voor een worden onderzocht door adviesbureau Nebest. Per dag wordt er ongeveer een zone getest. Dijkhuis: We verwachten dat alle zones voor kerst beproefd zijn. Als er weer een zone is goedgekeurd, wordt dat wel even gevierd. Dan sturen we wat blije appjes rond en we houden het personeel op de hoogte via het intranet.’’

Wooncorporatie Fien Wonen verwacht een positief resultaat, omdat twintig andere gebouwen met dezelfde constructie al eerder werden onderzocht, ook met een positief resultaat. ,,We hebben er daarom voor gekozen om de test te doen in plaats van meteen de vloeren te vervangen’’, zegt de projectleider.

Resultaten

Als alle resultaten positief zijn en de gemeente de documenten goedkeurt, mag de woningcorporatie het pand weer gebruiken. De onderste verdieping zal dienen als kantoor voor Fien Wonen. De eerste en tweede verdieping zullen worden gebruikt als woningen voor jongeren met autisme.

 

 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders