Thuis in Wonen

Houd Huren Betaal...

Nieuws

Je leest het bij de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch
Huurverhogingsvoorstel 2018

25 januari 2018

Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam heeft zich de afgelopen maanden zich niet verveeld, de jaarlijke huurvoorstellen van Fien Wonen voor Omnivera. Was één van die onderwerpen waar uw Huurdersraad zich over druk maakte. het is gemakkelijk om een tot een besluit te komen. De bedrijfsvoereing van Fien Wonen moet niet uit het oog verloren woren, maar ook moet de portomonee van de huur niet te leeg worden. we zijn tot een een volgend voorstel gekomen, en hopen dat Fien Wonen ons voorstel overneemt, zodat alle huurders er zich in kunnen vinden.

Lees hier het voorstel van Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam

Lees hier het definitieve voorstel van Fien Wonen

Lees hier de Huurvergingsbrief aan de huurders van Fien Wonen

Als straks uw huurverhoginsbrief op de deurmat valt, leest u hier wat u kunt doen als u er niet mee een bent

Nu isoleren voorkomt

extra hoge uitgave huiseigenaren

De nieuwe regering legt in toenemende mate financiële druk op huizenbezitters. Er komt onder Rutte al een boete als je je huis afgelost hebt (eigenwoningforfait). Nu zijn er volgens Haagse bronnen ook plannen om na 5 jaar de lage btw op isolatie te stoppen. De terugverdientijd is immers al reden genoeg om voor goede isolatie te kiezen.

Bovendien was de maatregel deel van een pakket om de bouwsector te stimuleren. Nu de recessie voorbij is en de bouwsector weer overuren draait is de 15% btw-korting overbodig geworden. Maar als gevolg van internationale klimaatakkoorden om het energieverbruik van landen te verminderen zet ook Rutte III hoog in op energiebesparing. Om de doelstellingen te halen is het nodig dat woningen energieneutraler worden. Dat hoopt de overheid te kunnen realiseren door de energiebelasting fors te verhogen en door strengere eisen te stellen aan het energielabel van woningen.

Nu nog vrijblijvend, maar naar verloop van tijd door de duimschroeven aan te draaien. Daarom is het voor woningbezitters die een huis hebben met energielabel C of lager het moment om nog snel te informeren naar isolatiemogelijkheden. Niet omdat spouwmuurisolatie en kruipruimte-isolatie volgens onafhankelijk Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal binnen 4 of 5 jaar terugverdiend is. (hoewel ook een sterk argument) Maar omdat het nu nog met de 15% btw-korting kan.

Gasvlam doven

brengt veel mensen financieel in problemen brengt veel mensen financieel in problemen

Lage- en middeninkomens komen financieel in de problemen als zij hun woning zonder gas gaan verwarmen. Voor een rijtjeshuis kost het naar schatting 18.000 euro om gasloos te worden. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ecorys.

Marcia Nieuwenhuis 30-01-18
Gelezen in het ADHet is voor het eerst dat in Nederland een inschatting is gemaakt van de kosten die ermee zijn gemoeid om woningen niet meer met gas te verwarmen. Het kabinet wil dat Nederland in 2050 vrij is van aardgas.

Lees Meer

t

Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam

De Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam wordt regelmatig om advies gevraagd. Door overheid, het bedrijfsleven en particuliere burgers. In de toekomst wil het stichtingsbestuur zich nog nadrukkelijker inzetten voor de leefbaarheid in Hardinxveld-Giessendam.

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Wie vragen, opmerkingen of klachten heeft over bijvoorbeeld riolering of wegen kan op werkdagen bij de servicelijn terecht, via telefoon 14 0184. Buiten kantoortijden kunt u uw klachten over riolering of wegen melden via telefoonnummer 0184-67.02.67.

Museum de Koperen Knop

Op de maandagen van augustus 2014 is het museum ook geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen zijn uiteraard ook buiten deze vaste tijden welkom, maar dan natuurlijk wel na zich vooraf te hebben aan-gemeld.

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders