Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Header Content Region

Insert text, image or banner ads here, or just delete this text and leave this area blank!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Solliciteren

Wij zoeken nog steeds huurders die zich willen inzetten voor.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Levert bezwaar maken geld op

Heeft het zin voor mij om bezwaar te maken tegen een hoge WOZ-waarde? Levert mij dat financieel voordeel op?

Antwoord

Dat hangt ervan af. De meeste huurders kunnen géén geld besparen door bezwaar te maken tegen een hoge WOZ-waarde. Voor sommige huurders is dat wel zo. Bezwaar maken kan ervoor zorgen dat u dit jaar minder huurverhoging krijgt. Of dat u recht krijgt op huurverlaging. Betaalt u op dit moment al bijna de maximale huur die volgens het puntenstelsel is toegestaan? Dan is het extra belangrijk om bezwaar te maken.

Huurverlaging

Door een lagere WOZ-waarde gaat de maximaal toegestane huur van uw woning omlaag. Wie meer betaalt dan de maximaal toegestane huur kan huurverlaging afdwingen.<>

Rekenvoorbeeld:

Uw huurprijs is €580. De maximaal toegestane huur volgens het puntenstelsel is € 600. Uw huurprijs is wettelijk toegestaan. U heeft geen recht op huurverlaging. Door een lagere WOZ-waarde wordt de nieuwe maximaal toegestane huur voor uw woning € 560, lager dan de huurprijs die u op dit moment betaalt. Dat geeft u recht op huurverlaging.

Met de Huurprijscheck van de Huurcommissie berekent u hoeveel punten uw woning heeft en wat de maximaal toegestane huur is die daarbij hoort. Als u meer betaalt dan de maximaal toegestane huur kunt u met succes een procedure voeren om te huur te verlagen.

Weigeren huurverhoging

Een lagere WOZ-waarde kan er ook voor zorgen dat u straks met succes bezwaar kunt maken tegen de jaarlijkse huurverhoging. Uw huurprijs mag door een huurverhoging nooit duurder worden dan de maximaal toegestane huur. Gebeurt dat toch? Dan kunt u de huurverhoging weigeren.

Rekenvoorbeeld

Uw huurprijs is € 592. De maximaal toegestane huur voor uw woning is € 620. Uw verhuurder stelt 3,9% huurverhoging voor, waarmee de nieuwe huurprijs € 615 zou worden. Dit is lager dan de maximaal toegestane huur. Uw huurprijs is € 592. Dankzij de verlaagde WOZ-waarde komt de maximaal toegestane huur op € 598. In juli stelt uw verhuurder 3,9% huurverhoging voor, waarmee de nieuwe huurprijs op € 615 uit zou komen.

Omdat dit hoger is dan de maximaal toegestane huur kunt u de huurverhoging met succes weigeren. Als uw zaak bij de Huurcommissie komt krijgt u gelijk.

Een lagere WOZ-waarde kan er dus voor zorgen dat u straks met succes bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders