Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar....

Woonbond "de stem van hurend Nederland"

2020!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Huurtoeslag aanvragen over 2019? Het kan nog!

 

 

22 augustus 2020!

 

Had je vorig jaar recht op huurtoeslag, maar heb je het toen niet aangevraagd? Je hebt nog tot 1 september 2020 om met terugwerkende kracht toeslag aan te vragen over 2019. Daarna ben je te laat.

Om te bepalen of je toeslag kunt krijgen kijkt de Belastingdienst naar je jaarinkomen, vermogen, huurprijs, de samenstelling van je huishouden en je leeftijd.

Inkomen en vermogen

Als je in 2019 alleen woonde mag je inkomen in dat jaar niet hoger zijn geweest dan € 22.700. Woonde je met meer dan geldt € 30.825 als het maximale (gezamenlijke) inkomen. Verder is een vermogensgrens van € 30.360 per persoon. Als je op 1 januari 2019 meer (spaar)geld had is je vermogen te hoog voor huurtoeslag.

Type woning en huurprijs

Voor huurtoeslag moet je in een zelfstandige huurwoning wonen, en dus niet op kamers. De kale maandhuur die je in 2019 voor je woning betaalde mag niet hoger mag zijn dan €710,68 (de huurtoeslaggrens van 2019). Voor jongeren tot 23 geldt dat de huurprijs niet hoger mag zijn dan € 424,44

Kom voor 1 september in actie

Kreeg je in 2019 géén huurtoeslag, maar had je daar gezien je jaarinkomen en overige voorwaarden wel recht op? Kom dan vóór 1 september in actie. Na 1 september 2020 ben je te laat om nog toeslag aan te vragen over 2019. Behalve als de Belastingdienst je uitstel gaf voor het indienen van je aangifte inkomstenbelasting over 2019. In dat geval kun je aanvragen tot de datum waarop het uitstel afloopt.

Proefberekening en aanvragen

De website van de Belastingdienst heeft een handige rekenhulp(externe link) waarmee je -anoniem- een proefberekening kunt maken. Na het kiezen van het jaar waarover je de berekening wilt maken en het invoeren van een aantal gegevens zie je of je huurtoeslag kunt krijgen en zo ja, hoe veel dan. Daarna kun je met Mijn Toeslagen toeslag aanvragen.

Proefberekening en aanvragen

De vaste inkomensgrenzen zijn in 2020 vervallen. Het kan dus best zijn dat je inkomen in 2019 nog te hoog was voor huurtoeslag, maar dat je daar in 2020 juist wél recht op hebt. Met de rekenhulp(externe link) kun je uiteraard ook uitvinden of je in 2020 recht hebt op toeslag.

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders