Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Persbericht

2019

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Persbericht InFinance


Huurprijzen in 2020 met 4% omhoog


4 april 2019

 

Dit bericht komt van InFinance
 

Het Bloxs Artificial Intelligence Team analyseert de ontwikkelingen van trends in de vastgoedmarkt op basis van huurprijzen en economische data.

Met het combineren van honderdduizenden datapunten en diverse machine learning technieken voorspellen zij de huurprijzen, binnen de commerciële huursector, voor de komende jaren. Voor volgend jaar wordt een 4% hogere huurprijs verwacht.

Amsterdam blijft duurste gemeente

De grootste stijging wordt verwacht in Rotterdam (12,9%), gevolgd door Utrecht (10,4%). In Den Haag bedraagt de stijging naar verwachting 3,9%, in Amsterdam 2,8% en in Eindhoven is de verwachte stijging met 0,1% het laagst.

Ondanks de verwachte grote stijging in Rotterdam en Utrecht blijft Amsterdam de duurste gemeente, met een verwachte gemiddelde huurprijs van 25,70 euro per vierkante meter in 2020. De verwachte gemiddelde huurprijzen van een vierkante meter in Rotterdam (21,80 euro) en Utrecht (21,20 euro) liggen dichtbij elkaar. In Den Haag wordt een gemiddelde prijs per vierkante meter van 18,50 euro verwacht. Behalve de laagste verwachte stijging heeft Eindhoven ook de laagste vierkante meterprijs, namelijk 16,90 euro.

Gemiddelde huurprijzen Nederland (per m2 per maand) Huurprijzen

Huurprijs
Rood = Historische percentage
  Zwart = Historische voorspelling
    Groen = Toekomstige voorspelling

Huurprijzen grootste gemeenten stijgen meer

Het Bloxs Artificial Intelligence Team verwacht gemiddelde huurstijging van 4% over heel Nederland. Binnen de vijf grootste Nederlandse gemeenten (qua inwonersaantallen) wordt gemiddeld een grotere stijging verwacht, namelijk 5,1%. Hoewel in Rotterdam de grootste stijging wordt verwacht, blijft Amsterdam het duurst. De voorspellingen zijn gebaseerd op Bloxs Forecasting, een applicatie die big data combineert met Artificial Intelligence. Het betreft de stijging van huurprijzen die een nieuwe huurder betaalt in de vrije sector.

Note: Huurdersraad is dit alleen voor de grote steden, met huren boven de liberalisatiegrens of valt hier de socialehuur ook onder. Dan moet er
strijd worden geleverd.

 

 

 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders