Thuis in wonen

Houd huren betaalbaar, in heel Nederland...

Notulen Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam

2003

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Solliciteren

Wij zoeken nog steeds huurders die zich willen inzetten voor.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

NOTULEN

 

Notulen van de vergadering van Stichting Huurdersraad Woningstichting “Hardinxveld-Giessendam”, gehouden op donderdag 13 februari 2003 om 19.30 uur in het kantoor aan de Rijnstraat 1 te Hardinxveld-Giessendam.



Aanwezig Raad van Bestuur:
T. Boerman voorzitter                                                                                                           

Aanwezig namens de Directie:
C. de Vreede                        

Aanwezig van de Stichting Huurdersraad:
M. Stek voorzitter
J. Kuipers secretaris
J. Heijkoop penningmeester 

1.    Opening
M. Stek heet de aanwezigen van harte welkom. 

2.    Notulen
De notulen zijn dinsdag 11 februari 2003 door de Stichting Huurdersraad doorgenomen en goedgekeurd.

M. Stek heeft wel een aantal vragen n.a.v. de notulen:
Blz. 7.
Financiële meerjarenbegroting 2003-2007
Blz. 13. van de beleidsnota inzake de doucheruimte een tweede toilet plaatsen.
Op de vergadering met de huurdersstichting werd meegedeeld dat het hier en daar wel gebeurd. De heer De Vreede beaamt dit. Dit wordt vaak uitgevoerd als wvg-werkzaamheden. In de complexen 230/120 kan het soms wel afhankelijk van de ruimte. In het complex 210 zit er al een tweede toilet dit blijft ook gehandhaafd.
Blz. 7. Meerjarenbegroting Onderhoud en Woningverbetering 2003
Volgens de heer Muilwijk zijn bij hem in het complex 16 jaar geleden kunststof kozijnen aangebracht. In de vorige vergadering werd door de heer Van der Priem opgemerkt dat alles wat kunststof is om de zoveel jaar gereinigd wordt. De heer Muilwijk deelt mee dat dit volgens hem nog nooit is gebeurd. De heer De Vreede zou dit intern navragen.
In de notulen op blz. 7 staat vermeld dat bij de Wielinghof is gekozen voor aluminium. Dit moet hout zijn.
Blz. 7. Naar aanleiding van de voorstel begroting huurdersraad 2003.
De huurdersstichting wil graag een nieuwe begroting in verband met de diverse aanpassingen.
Blz. 9. Naar aanleiding van een vraag uit de rondvraag genoemd op blz. 9 inzake de lift het volgende. De heer De Vreede geeft aan dat hij dit gelijk had geregeld. De heer De Vreede verzoekt om klachten gewoon direct aan de Woningstichting door te geven. Men moet de klachten niet bewaren en dit op de vergadering doorgeven. De lift heeft daarom twee weken niet goed gefunctioneerd, terwijl dit snel opgelost had kunnen worden. 

De notulen worden getekend.

 

3.    Ingekomen stukken/mededelingen
De huurdersstichting heeft geen ingekomen stukken.
De heer De Vreede merkt naar aanleiding van punt 3 van de mededelingen het volgende op. 21 Maart 2003 wordt de eerste paal voor de verpleegeenheden aan de Tiendweg geslagen. 

Punt 4 inzake de voorlichtingsavond sloop/vervangende nieuwbouw Frederikstraat.
De heer Stek vindt het fijn dat het zo positief verliep. 

4.    Overdracht 50 seniorenwoningen Peulenlaan/Venusstraat (ter informatie)
De huurdersstichting had hier geen op- of aanmerkingen over.
De heer De Vreede merkt op dat voor de bewoners ook een voorlichtingsavond is geweest. 

5.    Nieuwbouw Peulenhof (ter informatie)
De heer Stek geeft aan dat de Woningstichting zegt dat in de bescheiden staat aangegeven dat de voorlichting in een positieve sfeer verlopen is. De heer Stek merkt op dat de huurdersstichting toch andere geruchten heeft opgevangen. De mensen in dit complex vinden het heel wat twee keer te moeten verhuizen. Op zo’n avond slikken ze het. Thuis aangekomen gaan ze hierover toch piekeren.

De heer Stek vraagt of de Woningstichting er rekening mee wil houden hoe je zo iets brengt. De heer De Vreede antwoordt dat het gedegen is voorbereid om zo op een goede manier de voorlichting te geven.

Na de voorlichting konden de mensen ook hun persoonlijke vragen stellen. Er is hier uitgebreid de gelegenheid voor gegeven. Van deze avond is een verslag gemaakt en aan de mensen verzonden.

In de bescheiden staat dat ook gerekend moet worden op enkele bezwaarschriften uit het blok woningen Peulenwiek. De heer Stek geeft aan denk hier niet te makkelijk over. De heer De Vreede antwoordt dat je met dit project weer met heel andere zaken te maken hebt als met het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. Dit wordt subsidieloos gebouwd dus al duurt het allemaal wat langer dan is dat niet leuk, maar is minder ernstig als in bovengenoemde situatie.

Tegen de schetstekening waren al wat bezwaren. Hier is de Woningstichting verder mee aan de slag gegaan. Er zijn al enkele aanpassingen doorgevoerd om de bezwaarden tegemoet te komen. De verwachting is dat er bij de inspraakprocedure wel bezwaren worden gemaakt en ingediend. 

6.    Nieuwbouw Alexanderstraat/Pr. Hendrikstraat (ter informatie)
De heer Stek informeert naar de resultaten van de gesprekken met de wandelsportvereniging en de kinderdagopvang.
De heer De Vreede antwoordt dat de Woningstichting hierover door de Gemeente nog geïnformeerd moet worden. 

7.    Beleidsuitgangspunten aanbodmodel woningtoewijzingen (ter informatie)

De heer Kuipers merkt op dat hij het een stuk vindt met wel heel erg veel informatie. Hij denkt dat dit voor cliënten zware kost is. De vraag is of er met de aanvullingen die de huurdersstichting heeft nog wat gedaan kan worden. De heer De Vreede antwoordt dat cliënten andere informatie zullen krijgen en dat de aanvullingen worden meegenomen.

De huurdersstichting vindt € 27,00 euro inschrijfgeld erg veel. De heer De Vreede antwoordt dat dit bedrag in principe nog niet kostendekkend is. De meeste corporaties hanteren een zelfde bedrag als inschrijfgeld. 

Naar aanleiding van blz. 4. Indien een woning bestemd is voor een specifieke doelgroep, zal dat in de advertentie nadrukkelijk worden aangegeven. Het gaat dan vooral om het leeftijdscriterium. Hiermee wordt voorkomen dat woningen die specifiek gebouwd zijn voor de huisvesting van ouderen aan een andere doelgroep worden toegewezen.

De heer Kuipers merkt op dat men zich afvraagt of dit geen leeftijdsdiscriminatie is. De heer De Vreede antwoordt dat dit juist heel zinvol is om te vermelden omdat dit van belang is om goed te kunnen toewijzen. Juist speciale aanpassingen in een desbetreffend complex is voor deze doelgroep. Er wordt opgelet dat er ook een jongere ouderen in een desbetreffende complex geplaatst wordt. Dus iemand die net 55+ is. 

Naar aanleiding van blz. 5. het stukje “Een woningzoekende die naar aanleiding van zijn/haar ingestuurde woonbon de aangeboden woning weigert, krijgt nog twee kansen”. De heer Kuipers merkt op dat je dus 2x kan weigeren en de derde keer moet je de woning accepteren. De heer De Vreede bevestigt dit. 

De heer Kuipers merkt op stel dat een woning 3x is geweigerd omdat de woning zwarte plafonds heeft. De heer De Vreede antwoordt dat zulke specifieke dingen in de advertentie wordt vermeld. Dat kan al een reden zijn om niet te reageren. Dus op die manier valt dit goed te filteren. Een woning moet sowieso aan bepaalde eisen voldoen als die wordt opgeleverd. Hier geldt de mutatieprocedure voor die de opzichter altijd met de betreffende bewoner doorneemt die de woning achterlaat.

Zwarte plafonds worden bijvoorbeeld door de Woningstichting niet geaccepteerd.

 

De heer Stek informeert of er nog een huurvrije periode wordt gehanteerd. De heer De Vreede antwoordt dat dit niet meer wordt toegepast. 

De huurdersstichting heeft het verzoek om de beslissing mee te delen in de volgende Woonwijzer.  

De huurdersstichting vraagt of het mogelijk is om dit agendapunt eenvoudiger te presenteren op de Algemene Huurdersvergadering van mei 2003. 

Blz. 7. Inzake de klachtenregeling. Hier wordt gesproken over een onafhankelijke klachtencommissie. Is dit de bestaande klachtencommissie of moet hiervoor een nieuwe commissie in het leven worden geroepen? De heer De Vreede antwoordt dat dit gewoon de huidige klachtencommissie is.  

De heer Heijkoop merkt op dat het adverteren best een dure aangelegenheid zal zijn.

De heer De Vreede antwoordt dat het inderdaad wel meer zal gaan kosten als de huidige werkwijze. 

Naar aanleiding van blz. 2. binding van de woningzoekende voor mensen uit de regio. Hoe worden zij geïnformeerd. De heer De Vreede antwoordt dat men een abonnement op het Kompas kan nemen. Men kan ook via internet informatie inwinnen.
 

8.    Vervolg meting kwaliteit dienstverlening door het KWH (ter informatie)
De heer Stek deelt mee dat het belangrijk is hoe je als Woningstichting bij de klanten overkomt. Het is belangrijk dat men door de medewerkers van de Woningstichting en derden die voor de Woningstichting werkzaam zijn correct wordt behandeld. 

9.    Rondvraag
Mevrouw Hoornaar- de Kreij vindt het bij haar in het complex koud. De heer De Vreede antwoordt dat een dergelijke klacht gewoon bij Klimaat Service gemeld moet worden.
Men vraagt zich af of voor elke klacht met Staal Gorkum apart wordt afgerekend. De heer De Vreede antwoordt dat we hiervoor een prijsafspraak hebben door middel van een jaarcontract. Het is ook zo dat er met bepaalde normen wordt gewerkt.
Men moet binnen een bepaalde tijd bij de cliënt zijn afhankelijk van bepaalde omstandigheden zoals het weekend, het weer e.d. 

10.  Sluiting
M. Stek bedankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en sluit de vergadering.

J. Kuipers                                                            M. Stek

secretaris                                                             voorzitter


 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders