Thuis in wonen

Houd huren betaalbaar, in heel Nederland...

Notulen Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam

2001

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie....

Solliciteren

Wij zoeken nog steeds huurders die zich willen inzetten voor.....

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad....

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

NOTULEN

21 november 2001

 

Notulen van de huurdersraadvergadering van de Woningstichting “Hardinxveld-Giessendam”, gehouden op woensdag 21 november 2001 om 19.30 uur in het kantoor aan de Rijnstraat 1 te Hardinxveld-Giessendam. 

 

Aanwezig Raad van Bestuur
T. Boerman voorzitter
W.B. Blokhuis secretaris
W.A. Huisman penningmeester
A. Reijnders 2
e voorzitterG.
Venis 2
e penningmeester
J.L. den Breejen-v.d. Zande alg. bestuurslid                

Aanwezig van de Raad van Commissarissen:
J.H. van Wingerden 

Aanwezig van de Directie:
P.A. van der Priem
C. de Vreede 

Aanwezig van de huurdersraad:
M. Stek, L. Punt,  J. Heijkoop, G.J. Sikkema, L. v. Gelder, T. de Vries,
W. Drinkwaard, J. Kuipers, C.A. Blom-Fijnekam, J. Muilwijk, P. Koppelaar-Put,
K. de Ruyter.
Met kennisgeving afwezig: M. v. Hoven-Bakker, F. Hoornaar-de Krey 

1.         Opening
De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom. 

2.         Notulen
De notulen worden vastgesteld. 

3.         Ingekomen stukken/mededelingen
Vergaderschema ter informatie uitgereikt. 

Benoeming nieuwe huismeester de heer H.G. Voorberg, voor het complex Jupiterstraat. De heer Voorberg gaat per 1 januari 2002 mevrouw P. Konijnenburg opvolgen. 

4.         Management-informatie t/m 3e kwartaal 2002
a.   
bedrijfsresultaten t/m 3e kwartaal 2001
b.   
informatie diverse onderwerpen met kengetallen/stuurgrootheden 

Bijlage bij agendapunt 4.1
In de kolom geboekt t/m 30-09-01 buitengewone lasten staat vermeld het bedrag van f  538.000,-. Hierin zit al een bijdrage van f 360.000,-- in verband met de bijdrage Pedaja.
 

Bijlage bij agendapunt 4.2
Dit is een nieuw agendapunt. U kunt zien hoe de Woningstichting ervoor staat. U ziet het verloop. U kunt de cijfers gedeeltelijk toetsen aan het beleidsplan. 

De voorzitter stelt het agendapunt algemeen aan de orde. 

De heer Drinkwaard heeft een vraag naar aanleiding van het onderhoud. De realisatie loopt achter ten opzichte van de werkelijkheid. De heer Boerman merkt op  het is een voortschrijdend geheel. De heer De Vreede merkt op dat de rekening pas ver in het jaar binnenkomt. In feite na oplevering. De cijfers zijn ook een samenvatting, aldus de heer De Vreede.

De heer Van der Priem merkt nog op, dat in het begrotings-/exploitatiejaar 2002 de opgedragen onderhoudswerken geboekt worden met als tegenrekening: onderhanden werken. Per declaratie uitgevoerde werken wordt dit in mindering gebracht op onderhanden werken. Bereikt wordt hiermee, dat al snel inzicht bestaat op het te realiseren resultaat. Het saldo onderhanden werken geeft de stand aan van nog uit te voeren werken c.q. te declareren termijnen. 

5.         Beleidsnota 2002
De heer Boerman stelt het stuk algemeen aan de orde. De heer Sikkema heeft een vraag over de vaststelling van de huurprijs. Het uitgangspunt is een streven van 60%. De Wielwijk staat momenteel op 58%. Die 2% wordt dit over de jaren uitgesmeerd. De heer Sikkema vraagt hoeveel dit globaal in guldens bedraagt. De heer Van der Priem merkt op dat het merendeel nog niet eens 58% is. Na mutatie worden de betreffende woningen gelijk op 60% gezet net zoals alle andere woningen. Dit betekent ongeveer f 30,-- extra bij mutatie als gevolg van 58% naar 60%. Dus niet als je er al in woont. De zittende huurder wordt dus beloond. Die huurprijs wordt dus niet omhoog getrokken van de zittende huurder, maar alleen van de nieuwe huurder. 

De heer Drinkwaard heeft een vraag over de beheerscontracten aan verenigingen van huiseigenaren. Tot hoever strekt dit. De heer Boerman geeft als voorbeeld het nieuwe Woon Zorg Centrum. Een gedeelte hiervan worden koopwoningen. Dit zou je aan hen kunnen aanbieden. Er moet wel een soort koppeling met huurwoningen zijn.
De heer Drinkwaard merkt op dat er wordt gesproken over marktverbreding. De afgelopen tijd is de Woningstichting hier ook mee bezig geweest. Hoe ziet u uw positie nu. De voorzitter zegt; zoals bekend zijn we bezig met Groot-Ammers Nieuwpoort en Langerak, maar dan vooral een samenwerking op onderhoudsgebied. We hopen nog eens een keertje een kansje te maken bij de Gemeente Giessenlanden.
De heer De Ruyter heeft een vraag naar aanleiding van het aanbod model. Of er al inzicht is in de procedure.
De heer Boerman antwoordt dat het nog in onderzoek is.
In andere Gemeenten wordt er al zo gewerkt.
De heer Kuipers merkt op dat het misschien zinvol is om een evaluatierapport op te vragen bij de Gemeente Sliedrecht. De heer Van der Priem merkt op dat men in Sliedrecht volgens het woonduurprincipe werkt. De heer Van der Priem vindt dit niet echt het eerlijkste systeem. Het komt er op neer dat hoe langer een cliënt in een woning woont des te eerder men een woning krijgt als men zich ervoor aanmeldt. 
Volgens de heer Van der Priem werkt men in Leerdam met een aanbodmodel. Hierdoor zoek je als woningzoekende zelf naar een woning. Dit kan de woningzoekende een gevoel van objectiviteit geven. 

6.         Financiële meerjarenbegroting 2002/2006
Dit agendapunt is algemeen aan de orde gesteld. Het is door de aanwezigen vastgesteld. 

7.         Meerjarenplanning onderhoud en woningverbetering
De heer Kuipers vindt dat men meer zou moeten luisteren naar de wensen van de klant. Enkele bewoners van de Jan Steenstraat en de Vermeerstraat hebben wat problemen met het nieuwe stoepje en sommige vinden de kleur niet mooi. Met name het schoonmaken gaat volgens hen niet echt gemakkelijk. De heer De Vreede antwoordt dat het klopt dat het boenen wat moeilijker zal gaan omdat de stoepjes bewust wat stroef zijn gemaakt uit veiligheidsoverwegingen. De heer De Vreede merkt verder nog op dat een keuze van kleur altijd discussies geeft. De een vindt nou eenmaal die kleur mooi en een ander weer een hele andere kleur. Zo iets is persoonlijk. De heer Kuipers vraagt of alle werkzaamheden in de Jan Steenstraat en de Vermeerstraat uitgevoerd zijn. De heer De Vreede antwoordt dat er nog enkele werkzaamheden moeten worden verricht. De heer Kuipers is opgevallen dat er nog een deur bruin is. De heer De Vreede antwoordt dat die bewuste deur ook bruin zal blijven. Dit is volgens afspraak uit een ver verleden. Hier woont een schilder en deze schilder onderhoud de deur zelf.  

De heer Stek meent zich te herinneren dat er ooit in een vorige beleidsnota iets heeft gestaan over het verplaatsen van watermeters aan de Sluisweg. De heer De Vreede antwoordt dat hem dit niets zegt. Ook is hem niet bekend of er problemen met de watermeters zouden zijn. 

8.         Nieuwbouw woon-zorgcentrum Boven-Hardinxveld
Er wordt over de inhoud van het agendapunt geen vragen gesteld. 

9.         Aankoop verzorgingshuis Pedaja
De heer Boerman deelt mee dat op vrijdag 1 december 2001 Pedaja wordt overgenomen door de Woningstichting. Die bewuste dag worden de huurcontracten getekend. Dit is een belangrijke stap voor Pedaja en de Woningstichting. De aanwezigen leden van de huurdersraad reageren positief op de overname van Pedaja. 

10.      Nieuwe organisatiestructuur van de representatieve huurdersstichting
Vorige week is dit agendapunt ook in de algemene Huurdersvergadering aan de orde geweest. Het is de bedoeling dat na deze vergadering de huurdersraad, op eigen verzoek, nog even verder vergadert om tot een keuze te komen om een voorzitter te kiezen. 

De heer Van der Priem biedt aan als men dat wenst hij bij deze bespreking aanwezig kan zijn. Of als tijdens de vergadering blijkt dat men zijn aanwezigheid op prijs stelt dan kan men dit altijd aangeven. De heer Van der Priem benadrukt dat het niet zijn bedoeling is zich op te dringen. Ook een mogelijkheid is om de heer Reijnders, lid van de werkgroep, hierbij aanwezig te laten zijn. 

In het agendapunt staat vermeld, dat voorgesteld wordt dat het bestuur en de directie bij de geagendeerde vergaderingen aanwezig zullen zijn voor een eventuele nadere toelichting, overleg of dergelijke. Afgesproken is dat de huurdersraad zelf zal aangeven als men aanwezigheid van het bestuur of een delegatie van het bestuur op prijs zou stellen, men dit aangeeft. Voorlopig wordt uitgegaan van de situatie, dat bij de geagendeerde vergaderingen met de huurdersraad in ieder geval aanwezig zijn de directeur in de personen van de heer De Vreede en de heer Van der Priem. Het dagelijks bestuur moet wel rekening houden met deze vergaderingen in verband met de gewenste aanwezigheid. 

11.      Rondvraag

De heer Kuipers merkt op dat de geplande vergadering op een donderdagavond zijn. De heer Van der Priem antwoordt dat rekening is gehouden met het vergaderschema van de Gemeente.

12.      Sluiting

De voorzitter bedankt de aanwezigen voor de inbreng. Verder is het de bedoeling dat de aanwezigen leden van de huurdersraad nog in overleg gaan over de nieuwe organisatiestructuur. De heer Reijnders zal hier verder bij aanwezig zijn. 

.......................                                                       .......................

W.B Blokhuis                                                      T. Boerman

secretaris                                                             voorzitter

 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze site

We doen het voor de Huurders