Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Huurdersraad Nieuws

2021!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio3

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch

Huurdersraad nieuws

 

17 juni 2021


Akkoord over Sociaal Plan Fien Wonen

Op 17 juni 2021 is een nieuw Sociaal Plan van Fien Wonen ondertekend door de gemeenten Vijfheerenlanden, Hardinxveld-Giessendam en door de huurdersorganisaties Huurders Belang Zederik en Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam.

Het Sociaal Plan
Is een belangrijk document voor onder andere de huurders van de woningcorporaties. Hierin zijn afspraken vastgelegd die te maken hebben met de uitvoering van grote werkzaamheden aan de huurwoningen van Fien Wonen. Grote werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het grondig renoveren, slopen of herbouwen van woningen.

Krachten bundelen
Er zijn maar liefst vijf partijen betrokken bij het Sociaal Plan.

Ook de huurders zijn meegenomen in het traject door vertegenwoordiging van de huurdersorganisaties.
Zij vertegenwoordigen de huurders en behartigen hun belangen.

De gemeenten zijn betrokken omdat zij de regels voor (her)huisvesting hebben vastgesteld. Fien Wonen beheert de woningen en is eigenaar waardoor de woningcorporatie ook betrokken is het bij het Sociaal Plan.

Er is gekozen voor het opstellen van gezamenlijke afspraken en een gezamenlijke ondertekening.

Reinier van der Kuij, adviseur Strategie en Beleid, geeft aan: “Hiermee laten we zien dat we aan alle belangen denken tijdens de projecten.
Het Sociaal Plan geldt tijdens projecten voor alle huurders die in de woningen van het project wonen, voor de gemeente waar het project plaats vindt en voor Fien Wonen. Met dit nieuwe Sociaal Plan scheppen we duidelijkheid voor de huurders tijdens een project.” 

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze website

Huurders aan Top