Thuis in Wonen

Houd Huren Betaalbaar...

Huurdersraad Nieuws

2021!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio3

Huurdersraad

Reacties op publicaties op deze website zijn welkom. antwoord krijgt u altijd. Het kan soms even duren, maar u krijgt een reactie

Wij zijn lid van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Persberichten

We sturen nog wel eens een persbericht naar een weekblad, of dagblad. Het wordt niet altijd geplaatst, daarom leest u het hier bij de Huurdersraad

small portfolio2 small portfolio4
themed object
get in touch
1800 huurders in het zonnetje gezet

21 september 2021

leggenzonnepanelen

Foto: Suzanne Heikoop voor Fien Wonen

Fien Wonen heeft de 1800e woning voorzien van zonnepanelen. Na 3 jaar liggen sinds deze week de panelen op meer dan 55% van de huurwoningdaken. Dit betekent dat de prestatieafspraken met de gemeenten zijn behaald. En ook zijn 1800 huurders geholpen met een lagere energierekening. Bijkomend voordeel is dat zowel huurders als de woningcorporatie de handen ineenslaan op weg naar het behalen van de klimaatdoelen.

 

FienWonenTot eind 2021 legt Fien Wonen samen met Ecorus nog op enkele tientallen daken zonnepanelen. Hierdoor zal tegen eind 2021 60% van het woningbezit van Fien Wonen groene stroom leveren. Volgend jaar start weer een nieuwe ronde voor het plaatsen van zonnepanelen. Huurders worden vanzelf benaderd hierover. De zonnepanelen worden betaald door de woningcorporatie. De huurder betaalt niets, ook niet indirect. Hierdoor gaat de huurder er alleen maar op vooruit.

 

Het zonnepanelenproject is alleen succesvol geworden door medewerking van de huurders. Fien Wonen is de huurders daarom enorm dankbaar. Gerit Egas, projectleider bij Fien Wonen, geeft hierover aan: “Het is fantastisch om te zien dat zoveel huurders enthousiast hebben meegewerkt aan dit project, zodat we zo snel de 1800 woningen hebben kunnen voorzien met deze goede verduurzaming. Als je nu in bepaalde wijken komt zie je bijna overal zonnepanelen op de huurwoningen, dit is erg mooi om te zien!”

slide up button

Blijf op de hoogte, u leest Huurdersnieuws het eerst op onze website

Huurders aan Top